Du kender sikkert carpaccio som en italiensk forret med tynde rå kødskiver dryppet med citronsaft og olie, men du kan faktisk også lave en vegetarisk version af den populære forret. Vores carpaccio er lavet af champignon, og derfor er den en let og smagfuld begyndelse på et større måltid med mange retter. Champignonerne er den solide base og de solmodne tomater, den aromatiske basilikum og den smagfulde Prima Donna-ost er den eviggode smagskombination.
Videoguide: Sådan laver du en nem forret
Opskrift på carpaccio med champignon
Til 4 personer
Det skal du bruge til carpaccio med champignon:
- 250 g champignon
- 2 spsk. friskpresset citronsaft
- 1 chilipeber
- 2 tomater
- Frisk basilikum
- 1 spsk. balsamico
- 3 spsk. olivenolie
- Salt
- Friskkværnet peber
- Friskrevet rød Prima Donna
Tilbehør:
Sådan laver du carpaccio med champignon:
- Skyl og rens de friske champignoner. Skær champignoner i meget tynde skiver.
- Hæld halvdelen af den friskpressede citronsaft ud på en tallerken. Læg champignonskiverne oven på halvdelen af citronsaften og stænk resten af citronsaften over.
- Tomatsalsa: Skær chilipeber, tomater og basilikum fint. Bland balsamico, olivenolie, salt og peber sammen med tomatblandingen.
- Anret champignonskiverne pænt og læg tomatsalsaen ovenpå. Drys friskrevet Prima Donna over. Pynt med friske basilikumblade.
- Servér champignon carpaccioen med brød til.
Tip: Hvis tiden tillader det, kan man med fordel lade retten trække i 30-60 minutter.