Lakserilletten kan laves i god tid, så de små glas er nemme og hurtige at sætte på bordet, når gæsterne ankommer.
Af Camilla Biesbjerg Markussen18.11.2022Foto: Stine Christiansen
4 personer
Ingredienser
250 g varmrøget laks
½ rødløg
½ potte purløg
2 spsk. cremefraiche 38 %
2 spsk. mayonnaise
½ tsk. dijonsennep
2 tsk. citronsaft
Salt og peber
1 spsk. kapers
Tilbehør
4 skiver rugbrød
1 spsk. olivenolie
1 tsk. flagesalt
1 håndfuld ærteskud
Sådan laver du lakserillette
Fjern skindet på den varmrøgede laks, og findel laksekødet med 2 gafler. Pil og hak rødløg fint. Skyl og hak purløg fint.
Rør cremefraiche, mayonnaise, dijonsennep og citronsaft godt sammen i en stor skål, og smag dressingen til med salt og peber – vær forsigtig med salt, da varmrøget laks i forvejen er lidt saltet i smagen.
Vend laks, rødløg, purløg og kapers sammen med dressingen, og anret lakserilletten i 4 portionsskåle eller serveringsglas.
Sæt lakserilletten i køleskabet indtil servering.
Tilbehør
Pensl rugbrødsskiverne godt med olie, krydr med salt, og steg dem sprøde på begge sider på en pande. Skær dem herefter i smalle stænger, og lad dem afdryppe helt på fedtsugende papir.
Top hver portion lakserillette med friske ærteskud, og servér de ristede rugbrødsstænger til.
Genvej
Skal det gå endnu stærkere med tilberedningen, kan du i stedet købe små rugbrødschips i supermarkedet eller blot servere almindeligt rugbrød til.