Lad denne lækre løgsuppe give dine smagsløg en udsøgt fornøjelse, som varmer i denne kolde tid. Få opskriften lige her!
6.02.2019Opskrift og foto: Skovdalnordic.com.
En fransk bistroklassiker i de kolde vintermåneder smager fantastisk. Ganske simpel og nem at lave. Du vil elske denne løgsuppe med hjemmelavede brødcroutoner.
Ingredienser
125 g fuldkornsperlebyg
1 kg løg
50 g smør
1 dl hvidvin
2 l kraftig oksekødsbouillon
Ca. 1 spsk. æbleeddike
Ca. ¼ l fløde
Salvie
Brødcroutoner
1 ciabattaflute
Ca. 75 g smør
Salt
Sådan laver du løgsuppe
Kog perlebyggen efter anvisning på posen. Pil løgene, og skær dem i ringe.
Smelt smørret, og svits løgene, indtil de begynder at blive brune.
Tilsæt hvidvinen, og lad alkoholen brænde af.
Tilsæt bouillon. Lad suppen simre i 30 minutter.
Tilsæt perlebyg, og smag til med æbleeddike og fløde.
Pynt med salvie, hjemmelavede brødcroutoner og fintsnittede porretoppe.
Brødcroutoner
Halvér ciabattaflute, og smør det godt.
Bræk brødet i mindre stykker til store brødcroutoner.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 250°, indtil de er brune – vend dem undervejs, og drys med salt.