Fine, små kåltærter med flere slags kål er oplagte som nem aftensmad eller fin tilføjelse til festbuffeten. Opskriften er nem, prøv den her!
af Redaktionen.7.02.2022
Disse madtærter er en perfekt blanding af sund og god mad. De små størrelser gør dem perfekte som portionsanrettede forretter, men du kan også nyde flere af dem selv som nem aftensmad!
6 stk
Tærtedej
150 g hvedemel
½ tsk salt
75 g koldt smør
1 æggeblomme
2 spsk koldt vand
Fyld
2 spsk olivenolie
2 rødløg, skåret i tynde skiver
2 fed hvidløg, pressede
200 g rødkål, fint snittet
200 g hvidkål, fint snittet
200 g broccoli, knækket i helt små buketter
1 tsk sukker
1 dl vand
Salt og peber
5-6 spsk revet parmesan
Sådan laver du små tærter med kål
Tærtedej
Hæld hvedemel, salt og smør i en foodprocessor, og kør, til smørret er smuldret.
Tilsæt æggeblomme og koldt vand, og kør, til dejen er samlet til en kugle. Læg den i køleskabet i ca. 30 minutter, mens du ordner kålen.
Fyld
Opvarm olivenolien i en gryde, og svits løg og hvidløg.
Tilsæt kål, broccoli, sukker og vand. Læg låg over, og lad det simre i 10 minutter. Rør et par gange undervejs.
Tag låget af, og skru op for varmen. Kog blandingen under omrøring, til vandet er fordampet. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Rul dejen ud, og fordel den i formene. Forbag dem ved 200° i 5 minutter.
Fordel kålblandingen i tærteformene. Drys en skefuld revet parmesan på hver. Bag tærterne i ovnen ved 160° i ca. 20 minutter.
Drys evt. med ekstra parmesan. Server med frisk salat til.