Forretter

Små kartoffelpandekager

Med kartofler i dejen, får du de lækreste, små pandekager, som passer perfekt til forret i blinis-stil eller en lækker frokost med god topping. Få opskriften her!
af Sanna Kekäläinen27.09.2021Foto: Kirsi-Marja Savola.
16 personer

Små kartoffelpandekager

  • 500 g kartofler
  • 4 æg
  • 1 spsk. smør
  • 1 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • Smør til stegning

Sådan gør du:

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand.

  2. Hæld vandet fra, og lad dem afdryppe i et dørslag.

  3. Mos kartoflerne i en skål.

  4. Del æggene i blommer og hvider.

  5. Rør kartoflerne med æggeblommer, smør, fløde, salt og peber. Rør mel og kartoffelmel i.

  6. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffelmassen.

  7. Steg massen til små kartoffelpandekager i smør på en pande, til de er gyldne.

  8. Servér dem lune, og top dem f.eks. med cremefraiche, laks og finthakket rødløg eller med en hjemmerørt guacamole og krydret kylling.

Sponsoreret indhold