Når saucen sidder lige i skabet, så ved man, at resten af middagen bliver en succes. Med hjemmelavet gastrik kan du være sikker på, at du får den perfekte, ensartede smag i saucen, som er det endelige mål!
Gastrik er en smagsgiver til saucer, og den er meget nem at lave selv. Gastrikken består af sukker, eddike og peberkorn, hvilket betyder at det er en perfekt kombination af syre og sødme, som du kan tilføje til din sovs.
Den egner sig særlig godt til saucer, som er lavet på fond eller vin, som eksempelvis andesovs eller rødvinssovs. Det gode ved gastrik er, at du kan lave en portion, der holder sig længe i køleskabet. Sørg blot for, at den bliver opbevaret i en lukket beholder.
Gastrikken bruger du, når saucen er næsten færdig, og du blot mangler at smage den til med lidt salt og peber. Tilføj et par spiseskefulde gastrik, så skal der nok komme ensretning i smagen.
Fordelen ved at bruge gastrik er desuden, at du kan smage sovsen til uden at tilføje mere fedme i form af f.eks. fløde.
TIP: Gastrik kan også laves i en stor portion, og så kan du have den stående i et glas i køleskabet, til når du skal smage saucer til.