Kombinationen af rødvin og sovs må siges at være ganske genial. Vil du gøre lidt ekstra ud af din brune sovs, så er rødvinssovs et rigtigt godt bud.
Den her rødvinssovs indeholder hjemmelavet kalvefond, hvilket gør en stor forskel i forhold til smagen. Det er vigtigt at lade den brune kalvefond koge et par timer, så al smagen af de kraftige kalveben bliver trukket ud. Tilsæt eventuelt lidt vand, så fonden ikke reduceres for meget.
TIP: Pas på med at tilsætte for meget salt, da du kan risikere, at fonden bliver for salt, når den skal reduceres til sovs.
TIP: Rødvinssovs går godt til både oksemørbrad, lammekølle og and, og den kan varieres med hakkede krydderurter, stegte svampe, nødder eller kastanjer.
Servér f.eks. sovsen til en god oksesteg. Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på klassisk oksesteg. Find opskriften her: Gammeldags oksesteg.