Det er bare med at få spist nogle sprøde og lækre asparges når sæsonen er til dem. Især hvide asparges er en rigtig delikatesse og kan nydes på rigtig mange måder. Vi har valgt at give dig en enkel udgave med hvide asparges og rygeostecreme. God fornøjelse!
Hvide asparges med rygeostcreme til 6 personer
Bagte hvide asparges:
1 bundt hvide asparges (eller grønne)
2 spsk olivenolie u salt og peber
Rygeostecreme:
200 g rygeost
3 spsk cremefraiche 18 pct.
2 spsk finthakket purløg
salt og peber
Se også: Hvide asparges med skum og grillet tun
Brødkrummer:
100 g gammelt brød
25 g smør
Sådan tilbereder du de hvide asparges
Skyl de hvide asparges i koldt vand, og knæk den nederste træede del af. Skræl de hvide asparges derefter fra hovedet og ned. Vend dem i olivenolie, salt og peber, og bag dem ved 200° i 8 min.
Rygeostecreme: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber.
Brødkrummer: Fyld brødet i en foodprocessor, og hak det til brødkrummer. Rist brødkrummerne i smør på en pande til de er sprøde.
Server de hvide asparges på et fad med rygeostecremen ved siden af og en lille bunke brødkrummer.
[aller-gallery:121]