Kager

Banankage med hasselnødder og mørk chokolade

Banankage er en stensikker klassiker, og denne version er altså en af de bedre: Der er både hasselnødder og chokolade indeni og ovenpå – så den er knasende sød hele vejen igennem!
af Louisa Lorang.21.03.2023Foto: Rikke Westesen.

Brug dine overmodne bananer til at bage den lækreste banankage. Jo mere modne, bananerne er, jo sødere og mere smagfulde bliver de i kagen!

6 personer

Ingredienser

  • 5 meget modne bananer
  • ½ vaniljestang
  • 150 g blødt smør
  • 2½ dl sukker
  • 4 æg
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g hasselnøddekerner
  • Smør til formen
  • 1 springform, 22-24 cm i diameter

Topping

  • 20 g hasselnøddekerner
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 spsk. smør

Sådan laver du banankage med chokolade og hasselnødder

  1. Tænd ovnen på 175° varmluft. Skræl bananerne, og mos dem med en gaffel på en tallerken.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  3. Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen i en skål med en elpisker, til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i 1 ad gangen.
  4. Vend æggemassen sammen med de moste bananer.
  5. Bland mel, bagepulver og salt i en anden skål, og sigt det i dejen.
  6. Hak chokolade og hasselnødder, og rør det i dejen.
  7. Smør springformen med smør, fordel kagedejen i formen, og bag kagen i ovnen i 40-50 minutter. Dæk den evt. med alufolie undervejs, hvis den begynder at blive for mørk. Lad kagen køle af i formen på en bagerist.

Topping

  1. Hak hasselnødder fint.
  2. Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad. Rør smør i. Fordel chokolademassen på den afkølede kage.
  3. Drys de finthakkede hasselnødder rundt langs kagens kant, og lad toppingen sætte sig før servering.

Sponsoreret indhold