Banankage er en stensikker klassiker, og denne version er altså en af de bedre: Der er både hasselnødder og chokolade indeni og ovenpå – så den er knasende sød hele vejen igennem!
af Louisa Lorang.21.03.2023Foto: Rikke Westesen.
Brug dine overmodne bananer til at bage den lækreste banankage. Jo mere modne, bananerne er, jo sødere og mere smagfulde bliver de i kagen!
6 personer
Ingredienser
5 meget modne bananer
½ vaniljestang
150 g blødt smør
2½ dl sukker
4 æg
175 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
100 g mørk chokolade
50 g hasselnøddekerner
Smør til formen
1 springform, 22-24 cm i diameter
Topping
20 g hasselnøddekerner
100 g mørk chokolade
1 spsk. smør
Sådan laver du banankage med chokolade og hasselnødder
Tænd ovnen på 175° varmluft. Skræl bananerne, og mos dem med en gaffel på en tallerken.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen i en skål med en elpisker, til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i 1 ad gangen.
Vend æggemassen sammen med de moste bananer.
Bland mel, bagepulver og salt i en anden skål, og sigt det i dejen.
Hak chokolade og hasselnødder, og rør det i dejen.
Smør springformen med smør, fordel kagedejen i formen, og bag kagen i ovnen i 40-50 minutter. Dæk den evt. med alufolie undervejs, hvis den begynder at blive for mørk. Lad kagen køle af i formen på en bagerist.
Topping
Hak hasselnødder fint.
Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad. Rør smør i. Fordel chokolademassen på den afkølede kage.
Drys de finthakkede hasselnødder rundt langs kagens kant, og lad toppingen sætte sig før servering.