Blåbærmuffins er små, svampede kager, der er populære på kagebordet og lette at pakke i picnickurven. I opskriften her får blåbærrene selskab af hvid chokolade!
af Camilla Zarah Lawes1.09.2022Foto: Wichmann + Bendtsen.
Muffins er et populært lille stykke bagværk, hvor fyldet og smagen kan varieres i det uendelige. I denne opskrift på muffins har vi brugt saftige og friske blåbær, som giver et velsmagende modspil til den søde hvide chokolade.
8 personer
Ingredienser
100 g smør
2 æg
125 g sukker
½ vaniljestang
1 usprøjtet appelsin
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
50 g hvid chokolade
125 g blåbær
Lidt smør
Blåbærmuffins med hvid chokolade
Tænd ovnen på 170°. Smelt smørret. Pisk æg og sukker let sammen, og rør smørret i.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen af appelsinen fint. Rør mel, bagepulver, vaniljekorn og appelsinskal sammen, og vend det i dejen.
Hak chokoladen fint, og vend den i sammen med blåbær.
Smør 8 muffinforme med smør, og hæld dejen i. Bag kagerne i ovnen i ca. 18 minutter, til de er gennembagte