Karamel og kahlua er godt - og i selskab med en sprød tærtebund er det dobbelt så godt! Tag en bid af himlen med denne lækre chokoladetærte med karamel og kahlua - perfekt til at forkæle dig selv eller imponere dine gæster.
1 firkantet tærteform (ca. 25 x 25 cm) eller en rund tærteform (ca. 24 cm i diameter
Tørrede bønner til blindbagning
Karamelfyld
125 g sukker
15 g smør
1 dl piskefløde
Chokoladeganache
250 g mørk chokolade
2½ dl piskefløde
2 spsk. Kahlua
Lidt flagesalt
Chokoladetærte med kahlua
Rør hvedemel, kakao og flormelis sammen i en skål. Smuldr smørret i melet, og saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180º.
Rul dejen ud med en kagerulle, og læg den i en smurt tærteform, så dejen dækker formens bund og kanter. Skær overskydende dej væk.
Læg et stykke bagepapir oven på tærtedejen, og fyld op med tørrede bønner, så siderne holdes på plads og ikke glider ned under bagningen.
Forbag tærtebunden i ovnen i 15 minutter. Fjern bagepapir og bønner, og bag tærtebunden i yderligere 5 minutter.
Karamelfyld
Smelt sukker i en tykbundet gryde. Tilsæt smør, og lad det bruse op.
Hæld fløden i gryden, og varm den op under omrøring, til du får en jævn og blank karamel.
Lad karamellen afkøle lidt, og fordel den på tærtebunden. Glat overfladen med en dejskraber, og sæt tærten på køl, mens du laver chokoladeganache.
Chokoladeganache
Hak chokoladen fint.
Varm fløde og Kahlua op i en gryde, til det når kogepunktet. Tag gryden af varmen, og rør den hakkede chokolade i. Rør, til chokoladen er smeltet, og konsistensen cremet.
Tag tærten ud af køleskabet, og fordel chokoladeganachen over den stivnede karamel.
Sæt tærten på køl, gerne natten over. Drys chokoladetærten med lidt flagesalt lige før servering.