Kager

Citronmuffins med kiwicreme

Prøv noget nyt, når det kommer til muffins. Lav citronmuffins, der er friske og saftige, og smør en kiwicreme på toppen. De er ikke til at stå for!
af Mai Knauer26.01.2015Foto: Columbus Leth.

Hvem drømmer ikke om sol og sommer i de kolde vintermåneder? Vi har tilberedt friske citronmuffins med kiwicreme, der leder tankerne mod varmere himmelstrøg og samtidig fylder dine depoter med masser af C-vitamin.

Det skal du bruge til citronmuffins (ca. 10 stk.):

• 200 g hvedemel
• 2 tsk. bagepulver
• 160 g sukker
• 1 nip salt
• 1 tsk. blå birkes
• 2 usprøjtede citroner
• 1 dl sødmælk
• 75 g smør • 1 æg

Søde sager: Fastelavnsboller med konditorcreme

Det skal du bruge til kiwicremen:

• 100 g mascarpone
• 5 dl flormelis
• 2 kiwier
• ½ citron

Sådan laver du citronmuffins:
Tænd ovnen på 200°. Bland mel, bagepulver, sukker, salt og blå birkes i en skål. Riv skallen af citronerne, og kom den i skålen. Pres citronerne i en anden skål, og tilsæt mælk. Smelt smør i en gryde over svag varme, og kom smeltet smør og æg i mælkeblandingen. Vend melblandingen ned i mælkeblandingen, og rør dejen, til den er glat. Fordel dejen i ca. 10 papirforme af almindelig størrelse, og bag muffinsene i 10-15 minutter i ovnen. Afkøl dem på en bagerist.

I ISABELLAS finder du endnu flere fristerende opskrifter og lækker inspiration til haven!

Sådan laver du cremen:
Rør mascarpone og flormelis sammen i en skål. Skræl kiwierne. Blend den ene kiwi til puré, og hæld den i cremen. Pres saften af den halve citron, og tilsæt den. Hæld cremen i en sprøjtepose, og dekorér muffinsene. Skær den sidste kiwi i kvarter, og pynt kagerne inden servering.

TIP I stedet for citron kan du bruge lime, appelsin eller grape. Vær dog opmærksom på, at saftmængden er en anden!

Læs også: Sådan slipper du af med bananfluer

Sponsoreret indhold