Hvem drømmer ikke om sol og sommer i de kolde vintermåneder? Vi har tilberedt friske citronmuffins med kiwicreme, der leder tankerne mod varmere himmelstrøg og samtidig fylder dine depoter med masser af C-vitamin.
• 200 g hvedemel
• 2 tsk. bagepulver
• 160 g sukker
• 1 nip salt
• 1 tsk. blå birkes
• 2 usprøjtede citroner
• 1 dl sødmælk
• 75 g smør • 1 æg
Søde sager: Fastelavnsboller med konditorcreme
• 100 g mascarpone
• 5 dl flormelis
• 2 kiwier
• ½ citron
Sådan laver du citronmuffins:
Tænd ovnen på 200°. Bland mel, bagepulver, sukker, salt og blå birkes i en skål. Riv skallen af citronerne, og kom den i skålen. Pres citronerne i en anden skål, og tilsæt mælk. Smelt smør i en gryde over svag varme, og kom smeltet smør og æg i mælkeblandingen. Vend melblandingen ned i mælkeblandingen, og rør dejen, til den er glat. Fordel dejen i ca. 10 papirforme af almindelig størrelse, og bag muffinsene i 10-15 minutter i ovnen. Afkøl dem på en bagerist.
I ISABELLAS finder du endnu flere fristerende opskrifter og lækker inspiration til haven!
Sådan laver du cremen:
Rør mascarpone og flormelis sammen i en skål. Skræl kiwierne. Blend den ene kiwi til puré, og hæld den i cremen. Pres saften af den halve citron, og tilsæt den. Hæld cremen i en sprøjtepose, og dekorér muffinsene. Skær den sidste kiwi i kvarter, og pynt kagerne inden servering.
TIP I stedet for citron kan du bruge lime, appelsin eller grape. Vær dog opmærksom på, at saftmængden er en anden!
Læs også: Sådan slipper du af med bananfluer