Kager

Clafoutis med rabarber

Sæsonens lækre rabarber klæder de fleste søde kager og desserter – prøv vores lækre opskrift på clafoutis med rabarber.
Af Mai Knauer27.04.2021Foto Columbus Leth
6 personer

Clafoutis med rabarber

  • 600 g rabarber
  • 40 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 60 g sukker
  • 1 knsp. salt
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 4 æg
  • 2 dl sødmælk

Pynt

  • 3 spsk. rørsukker

Sådan bager du clafoutis med rabarber

  1. Tænd ovnen på 210°.
  2. Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 1 cm.
  3. Smelt smørret i en tykbundet gryde.
  4. Bland mel, sukker, salt og vaniljesukker i en skål.
  5. Pisk æggene i dejen skiftevis med mælken.
  6. Tilsæt til sidst det smeltede smør, og rør godt.
  7. Smør et ovnfast fad, og læg rabarberne i fadet. Hæld dejen over dem.
  8. Bag kagen i ovnen i 10 minutter, skru ned til 180°, og bag den i yderligere 20 minutter.
  9. Servér clafoutisen lun eller kold. Drys med rørsukker, lige inden kagen serveres.

Sponsoreret indhold