Kager

Jordbærtærte med mandelcreme og ribs

Her får du opskriften på en skøn jordbærtærte lavet med blød mandelcreme og ribs, som giver kagen en god syrlighed.
af Marie Melchior.1.07.2016Foto: Betina Hastoft.

Vi kan ikke få nok af lækre kager med søde jordbær, og den her opskrift på jordbærtærte kombinerer oven i købet de gode bær med en anden bærfavorit - nemlig ribs. Ribs har en skøn syrlighed, som er fantastisk i sødt bagværk, og som giver kagen lidt kant. Smør en fløjlsblød mandelcreme på mørdejsbunden, og fordel de smukke røde bær ovenpå. Vupti - så har du en skøn dessert at glæde gæsterne eller familien med!

8 personer

Mørdej

  • 125 g smør
  • 100 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 225 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 spsk. koldt vand

Mandelcreme

  • 100 g blødt smør
  • 80 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 æg
  • 100 g mandelmel

Desuden

  • 2 spsk. jordbærmarmelade
  • 250 g jordbær
  • 250 g ribs

Sådan laver du jordbærtærte med mandelcreme og ribs

Mørdej

  1. Kør smør, flormelis, salt og hvedemel sammen i en foodprocessor. Tilsæt æg og vand, og kør, til dejen samler sig.
  2. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskab i ½ time.
  3. Tænd ovnen på 180°. Rul mørdejen ud, og læg den i en smurt aflang form.
  4. Prik dejen med en gaffel, og bag tærtebunden i 10 minutter. Afkøl på en bagerist.

Mandelcreme

  1. Pisk smør, sukker, vaniljekorn, æg og mandelmel til en jævn creme.
  2. Smør tærtebunden med jordbærmarmelade, og fordel mandelcremen ovenpå.
  3. Skær jordbærrene i kvarte. Fordel jordbær og ribs oven på mandelcremen, og bag tærten i ovnen i 25-30 minutter.

Sponsoreret indhold