De søde, bløde snurrer er blevet særdeles populære, og kan efterhånden fås i de fleste bagerbutikker rundt omkring i landet. Og det forstår vi godt; for de er vidunderlige at sætte tænderne i!
Snurrerne laves både i en kanel- og en kardemommeudgave og selvom den helt simple, klassiske udgave med kanel er god, har vi altså bare et svagt punkt for denne skønne variant med kardemomme i hovedrollen.
Smuldr gærdet i dejskålen. Varm mælken til 37° og hæld det over gærdet. Rør til det er opløst.
Tilsæt smørret i små stykker sammen med sukker, kardemomme, salt og det meste af melet. Rør dejen sammen i røremaskine i 10 minutter. Tilsæt mere mel hvis nødvendigt.
Lad dejen hæve i en time.
Skær smørret i mindre stykker, og pisk det samme med sukker og kanel i.
Rør vand og sirup sammen.
Bland sukker, malet kardemomme og stødt kardemomme i en skål.
Pensl de nybagte snurrer med sirupsvandet, og strø kardemommesukkeret over.
TIP: Det er nemt at skære dejstrimlerne med en pizzaslicer!