Hvis du også har et blødt punkt for nybagte kanelsnegle med masser af snasket fyld, så må du absolut prøve den her luksusudgave af den gode kage!
Blød gærdej fyldt med smagen af kanel, kardemomme og sød marcipan bliver man aldrig træt af, og så har vi toppet kanelsneglene med dejlig glasur og et drys hindbærstøv som pynt.
Kanelsnegle er perfekte at have med på farten, når den søde sult melder sig eller i picnickurven, når kaffen skal nydes under åben himmel.
Lun mælken. Smuldr gæren, og rør den ud i mælken. Rør halvdelen af melet i lidt ad gangen. Tilsæt æg, kanel, kardemomme, salt og sukker.
Skær smørret i små tern, og rør det i. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er glat og smidig.
Lad den hæve tildækket i ca. 30 minutter et lunt sted.
Riv marcipanen på den fine side af et rivejern. Pisk marcipan sammen med smør, farin og kanel.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til et rektangel (25 x 35 cm) med en tykkelse på ½ cm. Smør remonce på i et jævnt lag. Rul dejen stramt sammen, og skær den ud i 14-16 lige tykke skiver.
Sæt sneglene på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Pensl sneglene med sammenpisket æg, og drys et tyndt lag rørsukker ovenpå.
Bag sneglene i en 200° varm ovn i 10-12 minutter. Afkøl helt.
Rør flormelis og vand til en tyk glasur. Dekorér kanelsneglene med glasur, og drys med frysetørrede hindbær.
Tryl kanelsneglene om til en ekstra snasket kanelsneglekage med bløde kanter og masser af kanelkrydret marcipanremonce.
Følg opskriften fra trin 1-3, men skær kun 10-12 snegle, så de bliver lidt tykkere. Læg dem i en lille springform (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir med lidt mellemrum mellem hver snegl. Lad kanelsneglekagen efterhæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Pensl kagen med 1 sammenpisket æg, og drys med et tyndt lag rørsukker. Bag kagen ved 200° i ca. 15 minutter, og lad den køle helt af. Rør evt. 1 tsk. kakaopulver i glasuren, og pynt sneglekagen med glasur.