Sød og syrlig

Mandeltærte med sommerbær

Findes der noget bedre end kage og sommerbær i én og samme mundfuld? Prøv denne lækre mandeltærte med mørdejsbund, mascarponecreme og sommerbær på toppen.
Af Gitte Heidi Rasmussen 11.08.2022Foto: Stine Christiansen
8 personer

Mørdej

  • 150 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 50 g flormelis
  • 100 g smør
  • 1 æg

Mandelcreme

  • 100 g marcipan
  • 50 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 1 æg
  • 100 g hindbær

Mascarponecreme

  • 250 g mascarpone
  • 1½ dl piskefløde
  • ½ dl limoncello
  • ½ usprøjtet citron
  • ½ dl flormelis

Til servering

  • 750 g hindbær, blåbær, jordbær, brombær og ribs

Udstyr

  • 1 aflang tærteform

Sådan gør du

Mørdej

  1. Bland de 2 slags mel og flormelis i en skål. Smuldr smørret i blandingen, og saml hurtigt dejen med æg.
  2. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen.
  4. Skær overskydende dej væk.

Mandelcreme

  1. Tænd ovnen på 175°
  2. Riv marcipanen groft, og rør den sammen med smør, sukker og æg i en skål
  3. Skyl og tør hindbær, vend dem i mandelcremen, og fordel den i tærtebunden
  4. Bag tærten i ovnen i 15 minutter.

Mascarponecreme

Pisk mascarpone, fløde og limoncello til en luftig creme i en skål med en elpisker. Skyl og riv citronen fint, og smag cremen til med citronskal og flormelis.

Fordel mascarponecremen på toppen af tærten. Servering: Skyl og tør bærrene. Halvér evt. jordbær, hvis de er meget store. Fordel bærrene oven på tærten, og servér straks.

Sponsoreret indhold