Kager

Ny kagetrend: Den nøgne lagkage

Den nøgne lagkage er ikke dækket med et tykt lag frosting, men står nøgent frem og blotter sit indhold, inden der skæres i den.
af Line Hvid5.09.2014Foto: Henrik Freek

En ny kagetrend fra New York har nu fundet sin vej til Danmark. 'The naked cake' hedder den på engelsk, og stammer fra kagebutikken The Milk Bar i Brooklyn, New York.

Den amerikanske kagetrend går ud på, at man ikke dækker sine lagkager (oftest bryllupskager) til med frosting, fondant og marcipan. I stedet skal kagen stå helt nøgent frem, så man kan se, hvad de enkelte lag indeholder.

Se også: Lav lækre mini-cheesecakes

Fondant gør kagen for sød
Den nye kagetrend går altså imod den bølge med fondant, som vi har set på kagerne de sidste par år. Nu skal kagen barberes ned til sin helt rå sandhed. Fondant er også meget sødt og kan gå ind og ødelægge den fine smagssammensætning i lagkagen.

Se også: Sådan laver du roser til kagen

Nøgne kager tørrer nemt ud
Ulempen ved de nøgne kager er dog, at de nemmere bliver tørre, når de ikke er pakket ind i et marcipanlag. Derfor bør man ikke lave dem mere end et døgn i forvejen og helst lige op til, de skal serveres.

Se også: Sådan bager du den perfekte kage

Kagetrend for perfektionister
Den nye kagetrend med nøgne kager kræver også, at man er lidt af en perfektionist, for det er alt andet lige nemmere at lave en ensartet kage, når man bare kan pakke den ind i fondant. Med den nøgne kage bliver det helt tydeligt, hvis lagene ligger skævt.

Du kan finde inspiration til andre måder at pynte din lagkage i galleriet nedenfor:

Sponsoreret indhold