Kager

Skærekage med kokos og citronfrosting

Få solen til at skinne over kagebordet med denne forårsfriske citronkage. En skøn kombination af citron og kokos i både kage og frosting, gør denne simple skærekage helt uimodståelig smagfuld og blød.
af Mai Knauer15.03.2021Foto: Columbus Leth.
0 personer

Kage

  • 450 g blødt smør
  • 5 dl sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 usprøjtede citroner
  • 6 æg
  • 3 tsk. limoncello
  • 7½ dl hvedemel
  • 5 dl kokosmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 bradepande, ca. 18 x 30 cm

Citronfrosting

  • 125 g blødt smør
  • 6 dl flormelis
  • 1 tsk. vaniljeessens
  • 1 usprøjtet citron
  • 400 g flødeost naturel

Pynt

  • 50 g ristede kokosflager
  • Revet skal af 1 usprøjtet citron

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 180°.

  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker cremet med en elpisker.

  • Rør revet citronskal i.

  • Pisk æg i 1 ad gangen.

  • Rør limoncello i.

  • Sigt hvedemel, kokosmel og bagepulver i dejen, og rør.

  • Fordel dejen i en form beklædt med bagepapir.

  • Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter.

  • Afkøl helt.

Citronfrosting:

  • Rør smør, flormelis, vaniljeessens, revet citronskal, citronsaft og flødeost sammen.

  • Fordel frostingen på kagen.

  • Pynt med kokos og citronskal.

Sponsoreret indhold