Kager

Tørrede blommer i madeleinekager

Tørrede blommer bliver ekstra søde og giver et blødt og sejt bid. Her bages de tørrede blommer ind i små madeleinekager, der giver et lækkert bid til de ellers simple kager. Få opskriften på både blommer og kager her.
af Anita Banner. Opskrifter og10.08.2021foto: Skovdalnordic.com.
20 personer

Tørrede blommer

  • 500 g blommer

Madeleinekager

  • 125 g smør + lidt til formen
  • 50 g tørrede blommer
  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 4 stilke frisk mynte (ca. 20 blade)

Sådan gør du:

Det er nemt at lave tørrede blommer, men det tager nogle timer, hvor de langsomt tørrer i ovnen. Du kan spise de tørrede blommer som de er, hvor de næsten smager af vingummi! Men du kan også bage dem ind i kager eller bruge dem i müsli. Her får du opskriften på tørrede blommer, der efterfølgende bruges i små madeleinekager.

Tørrede blommer:

  • Skær blommerne i kvarter, og læg dem på bagepapir eller en rist.

  • Lad blommerne tørre i ovnen ca. 6 timer ved 80°. Åbn ovnlågen så ofte som muligt, så dampen forsvinder.

  • Lad blommerne køle helt af.

  • Opbevar blommerne i rene, tætsluttende glas. Du kan evt. overhælde dem med honning.

Madeleinekager:

  • Smelt smørret, og lad det afkøle.

  • Skær de tørrede blommer i små stykker.

  • Pisk æg og sukker luftigt.

  • Sigt mel og bagepulver ned i æggemassen.

  • Vend det smeltede smør i sammen med blommestykkerne.

  • Smør 20 madeleineforme med smør, og læg 1 mynteblad i hver. Hæld dejen over.

  • Bag kagerne i ovnen ved 180° i ca. 12 minutter.

Sponsoreret indhold