Det er nemt at lave tørrede blommer, men det tager nogle timer, hvor de langsomt tørrer i ovnen. Du kan spise de tørrede blommer som de er, hvor de næsten smager af vingummi! Men du kan også bage dem ind i kager eller bruge dem i müsli. Her får du opskriften på tørrede blommer, der efterfølgende bruges i små madeleinekager.
Skær blommerne i kvarter, og læg dem på bagepapir eller en rist.
Lad blommerne tørre i ovnen ca. 6 timer ved 80°. Åbn ovnlågen så ofte som muligt, så dampen forsvinder.
Lad blommerne køle helt af.
Opbevar blommerne i rene, tætsluttende glas. Du kan evt. overhælde dem med honning.
Smelt smørret, og lad det afkøle.
Skær de tørrede blommer i små stykker.
Pisk æg og sukker luftigt.
Sigt mel og bagepulver ned i æggemassen.
Vend det smeltede smør i sammen med blommestykkerne.
Smør 20 madeleineforme med smør, og læg 1 mynteblad i hver. Hæld dejen over.
Bag kagerne i ovnen ved 180° i ca. 12 minutter.