En tærte til den søde tand er et sikkert hit, når du skal servere et sødt indslag for dine gæster. Denne opskrift er en variant af den traditionelle tærte - den er nemlig lavet som en tortilla.
Server den med fyld, som foreslået her, suppleret med vaniljeis, creme fraiche, skyr, vaniljecreme eller blot med lidt frisk frugt. Den egner sig fint til både eftermiddagskaffen, efter middagen eller den sene aftenkaffe.
Læs også: 10 søde lagkager
Det skal du bruge:
• 1 tortilla pandekage(r)
• 300 g Original ODENSE Marcipan (heraf 50 g til reven marcipan)
• 1 pære(r)
• 1 æble(r)
• 1 stor spsk. abrikosmarmelade
• flormelis til pynt
Prøv også opskriften: Nem og lækker jordbærtærte
Fremgangsmåde:
• Læg tortillaen i en rund foliebakke og fordel abrikosmarmeladen med en ske.
• Fjern kernehuset på pæren og æblet. Skær tynde skiver af pæren, æblet og de 250 g marcipan. Fordel marcipanskiverne skiftevis med pære/æble skiverne oven på tortillaen.
• Riv de resterende 50 g marcipan over tærten og drys med lidt flormelis.
• Læg en uglaseret klinke på grillen og sæt tærten ovenpå. (Klinken er med til at styre den kraftige undervarme). Bag den i cirka 15 minutter med lukket låg, til marcipanen er sprød.
Læs også: Lav den perfekte citronfromage