Fisk og skaldyr

Koldrøget Fanø-laks med rygeost, strandkveller og rugbrødscroutoner

Mad & Boligs madskribent Marie Melchior har plukket af Fanøs gode råvarer.
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft / Regi: Galleri Kant23.07.2009

(4 personer)
2 skiver rugbrød
1 spsk olivenolie
havsalt
300 g koldrøget Fanø-laks
1 bæger Løgismose-rygeost af sødmælk (170 g)
2 spsk citronolie
1 håndfuld strandkveller*

Det er nemt at finde strandkveller langs stranden, der er masser
af det. Husk at tage en kurv med. Skyl strandkveller grundigt, da
det ofte er ret sandet

Tænd ovnen på 200°. Skær rugbrødet i små terninger og bland med olivenolie og havsalt. Læg croutonerne på bagepapir på en rist og rist dem sprøde i 6-8 min.
Skær laksen i tynde skiver eller få fiskehandleren til det. Fordel laksen på tallerkenerne. Læg en skefuld rygeost på hver tallerken. Dryp en halv spiseske citronolie på hver portion rygeost. Sæt en kasserolle over med letsaltet vand. Når vandet koger, tilsæt strandkveller og kog i 1 min. Hæld vandet fra og skyl med iskoldt vand. Fordel strandkveller på tallerkenerne og drys med rugbrødscroutoner.

* Strandkveller kaldes også salturt. Den findes langs Fanøs kyster fra april til juli. Kvelleren skal være helt grøn, så smager den bedst. Smagen er salt og lidt som asparges. På sensommeren bliver planten mere rødlig og trevlet og mister sin velsmag.

Se Marie Melchiors sommermenu fra Fanø

Sponsoreret indhold