Lav de flotteste, lækreste guld- og sølvæg med marcipan og pistacie! Perfekt til eftermiddagskaffen.
af Annemette Voss Fridthjof.2.04.2020Foto: skovdalnordic.com
20 personer
Marcipanæg
40 g sukker
120 g usaltede pistacienødder
50 g hvid chokolade
1 nip havsalt
300 g marcipan
1 spsk. cognac eller mørk rom
Overtræk
150 g hvid chokolade
150 g mørk chokolade
½ tsk. guldstøv
½ tsk. sølvstøv
Desuden
Latexhandsker
Sukkerperler
Hyg dig i påsken med et lækkert DIY-projekt, som passer perfekt til eftermiddagskaffen!
Sådan gør du
Marcipanæg:
Smelt sukkeret på en pande ved middel varme, til det er gyldent.
Tilsæt pistacienødder, og lad dem karamellisere 2-3 minutter på panden, mens du rører rundt.
Lad de karamelliserede pistacienødder køle helt af.
Smelt chokoladen over vandbad.
Blend pistacienøddekaramellen sammen med hvid chokolade og havsalt til en cremet, grov nøddemasse.
Ælt massen sammen med marcipan og cognac.
Form pistaciemarcipanen til 20 ensartede æg. Husk at gemme en lille klump marcipan til de små grønne blomsterdekorationer.
Sæt æggene i køleskabet, så de bliver helt kolde.
Overtræk
Smelt begge slags chokolade over vandbad ved helt lav varme under omrøring.
Tag latexhandsker på, kom lidt smeltet chokolade op i håndfladen, og tril æggene 1 efter 1 heri.
Lad chokoladen størkne, og gentag processen, indtil æggene har et dækkende lag chokolade.
Gem lidt chokolade til at fæstne pynten på æggene.
Pensl de chokoladeovertrukne æg med guld- og sølvstøv.
Udstik 20 små marcipanblomster af den resterende pistaciemarcipan, dekorér med en sukkerperle i midten, og fæstn dem på æggene med lidt smeltet chokolade.