Opskrift

Julens lækreste brændte mandler

Brændte mandler er en vaskeægte juleklassiker, der holder år efter år. De både smager og dufter af jul, så det brager, og her får du en klassisk opskrift på de søde brændte mandler, som du kan servere i den gode juletid.
Af Eilen Anthoniussen og Marie Melchior20.11.2021Foto: Columbus Leth.

Hvem elsker ikke de sprøde og søde brændte mandler til jul? Den vidunderlige duft sender straks tankerne afsted mod julehygge og hyggelige aftener spækket med julehygge. Der findes flere opskrifter på at lave brændte mandler med smag, men her får du en helt klassisk og skudsikker opskrift på de populære mandler.

Ingredienser

  • 1 kop vand
  • 2 kopper sukker
  • 3 kopper mandler

Sådan laver du brændte mandler

  1. Hæld alle ingredienserne i en tykbundet gryde. Det er vigtigt, at varmen er jævn. Rør jævnligt rundt i gryden med en grydeske.
  2. Når vandet fordamper bliver sukkeret til smulder, og her er det vigtigt at røre kraftigt rundt.
  3. Når cirka halvdelen af sukkeret begynder at smelte og ligner karamel, hældes blandingen hurtigt over på et stykke bagepapir.
  4. Når mandlerne er kolde, løsnes de fra hinanden med hænderne.
  5. Når de er kølet af, er du klar til at nyde dine hjemmelavede brændte mandler.

Sponsoreret indhold