Jul eller ej - konfekt er delikat og kan serveres hele året rundt som godter til kaffen.
Når man laver konfekt, er det vigtigt at lave det i mundrette bider og at opbevare det tørt og køligt.
Her får du tre lækre opskrifter på konfekt med nougat.
Nougatbrud
Cirka 30 stykker konfekt
Det skal du bruge:
200 g blød nougat
100 g ristede, blandede nødder, fx smuttede mandler, pistacie- og hasselnødder
Sådan gør du:
Smelt nougaten over et vandbad.
Skyl nødderne for salt, og tør dem godt. Rist dem i ovnen ved 200° i ca. 7 minutter, til de er let gyldne. Gnid hassel- og pistacienødderne i et tørt viskestykke, til skallerne løsner sig. Hak mandlerne groft, og bland mandlerne og hele pistacie- og hasselnødder i den smeltede nougat.
Beklæd en form på ca. 15 x 20 cm med bagepapir, og hæld nødde- og nougatmassen i formen.
Stil massen i køleskabet til afkøling, ca. 2 timer. Skær nougatbruddet ud i passende stykker til konfekt.
Brug for flere konfekt-opskrifter? Lav sprød, lækker nøddeknas, der med garanti slår Matador Mix'en af banen
Nougathjerter
Cirka 40 stykker konfekt
Det skal du bruge:
100 g marcipan
2 spsk rosenvand
en lille hjerteformet udstikker af metal
1 æggehvide
75 g blød nougat
Pynt: Kandiserede violer
Sådan gør du:
Tag lidt marcipan fra til kant på hjerterne. Ælt den resterende marcipan med rosenvand, og rul den ud til en 1 cm tyk firkant.
Udstik små figurer med hjerteformen, og læg hjerterne på en bageplade, beklædt med bagepapir. Tril små tynde marcipanpølser, og læg dem i kanten på hvert hjerte. Pensl hjerterne med æggehvide.
Sæt bagepladen i ovnen ved 200° i ca. 10 minutter, til de er let gyldne. Lad hjerterne køle af på en rist.
Smelt nougaten i vandbad, og afkøl, til konsistensen bliver tykkere. Fyld massen i en sprøjtepose med lille tylle, og dæk hvert hjerte med nougat. Og voilà, så har du et delikat stykke konfekt.
Prøv også: Chokoladekage med nougatovertræk.
Nougat- og marcipankugler
Cirka 24 stykker konfekt
Det skal du bruge:
100 g marcipan
50 g blød nougat
150 g mørk overtrækschokolade
petit four-forme
Pynt: Sukkerkugler
Sådan gør du:
Pak et lille stykke nougat ind i marcipan, og tril en kugle. Smelt overtrækschokoladen over vandbad, og dyp kuglerne i chokoladen. Pynt med sukkerkugler, og læg kuglerne i petit four-forme, når chokoladen er størknet.
Tilføj et sofistikeret indslag til din hjemmelavede konfekt - delikat italiensk panforte
Tips til vellykket konfekt
Opbevar konfekt tørt og køligt - ikke nødvendigvis i køleskab.
Stil konfekt i køleskab et par timer, før den overtrækkes.
Smeltning af chokolade:
Smelt to tredjedele af den ønskede mængde chokolade over et vandbad. Når den er smeltet, tages gryden af varmen, og den sidste tredjedel chokolade tilsættes under omrøring. - Odense Overtrækschokolade fås både lys, mørk og hvid og er meget nem at arbejde med, når du laver konfekt.