Giv konfektskålen en yndefuld overhaling med små søde bidder, der er en konditor værdig: Få opskriften på de lækreste trøffelkugler med indbydende guldstøv på!
af Louisa Lorang.14.09.2022Foto: Lene Samsø.
50 stk
Ingredienser
50 g rosiner
2 spsk. rom
200 g mørk chokolade, ca. 70 %
20 g blødt smør
½ dl piskefløde
100 g kold marcipan
Chokoladeovertræk
300 g mørk chokolade
Evt. spiseligt guldstøv
Sådan laver du trøffelkugler med rom og rosiner
Hak rosinerne groft, og læg dem i blød i rom i en lufttæt beholder i mindst 3 timer, og gerne natten over.
Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad.
Rør smørret i den smeltede chokolade, til det også smelter. Tilsæt herefter fløde under omrøring.
Riv marcipanen fint, og rør den i chokolademassen sammen med rom og rosiner.
Lad trøffelmassen hvile på køl i mindst 2 timer. Form herefter ca. 40 små kugler af massen, og lad dem hvile i fryseren, mens du gør chokoladeovertrækket klar.
Chokoladeovertræk
Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad.
Vend trøffelkuglerne i den smeltede chokolade, og lad dem hvile på køl, til chokoladen er størknet.
Pensl trøffelkuglerne med spiseligt guldstøv, og servér straks.