Fisk og skaldyr

Koralfisk grillet i bananblad med maldivisk karrypasta

Du kan også bruge en hel dansk fisk til denne ret, fx torsk, mørksej eller store makreller
af Carsten Kyster, Foto: Carsten Kyster og Herbert Ympa 4.04.2012

(4 personer)

1 snapper eller rødfisk, ca. 700-800 g renset fisk uden skæl

Maldivisk karrypasta:
10 g korianderfrø
5 g spidskommenfrø
2 g sorte peberkorn
1 stor tørret rød chili
12 karryblade
5 g kokosmel
1 fed hvidløg, fintsnittet
½ løg, finthakket
5 g ris, rå
1 dl vand
2 spsk vegetabilsk olie
5 g gurkemeje, stødt
1 lime/saften
salt

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Rist alle ingredienser på nær gurkemeje og olie på en middelvarm pande. Det må gerne få lidt farve uden at brænde. Kom herefter det hele i morter/blender, og blend det godt sammen. Tilsæt vand sammen med gurkemeje, olie, limesaft og salt. Lav nogle små snit ind i fisken, og gnub fisken ind i karrypastaen. Pak herefter fisken i bananblad, og grill den i 15 minutter på hver side, men vend den jævnligt. Server fisken med nogle af disse skønne salater.

Tips: Kan fint laves i ovnen ved 200° i 40 minutter.