HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Fisk og skaldyr
Opskrift på havtaskekæber
Havtaskekæber er en delikatesse, der kan serveres på et utal af måder. Her er de serveret med blomkålspuré og ristede mandler.
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft
7.10.2020
Opskrift på havtaskekæber med blomkålspuré og ristede mandler
(6 personer)
½
blomkålshoved
1 dl piskefløde
salt og peber
Tilbehør:
3 spsk saltede kapers
2 spsk
olivenolie
100 g mandler, f.eks.
Marconas, spanske smuttede mandler
1 tsk havsalt
Havtaskekæber:
6 havtaskekæber
1½ dl hvidvin
½
citron
salt og peber
100 g babyspinat til pynt
Sådan laver du dine havtaskekæber
Skær blomkålen i mindre stykker, og kog den mør i letsaltet vand i 20-25 min.
Hæld vandet fra, og blend blomkålen med en stavblender i gryden. Tilsæt fløde, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Varm puréen igennem, og hold den varm, til den skal bruges.
Tilbered evt. pureen dagen før, og varm den op lige før servering.
Tilbehør
Skyl de salte kapers, så de er knap så salte, og lad dem dryppe af.
Opvarm olien på en lille pande.
Rist mandlerne gyldne sammen med salt.
Havtaskekæber
Fjern hinderne på havtaskekæberne med en lille skarp kniv.
Læg kæberne i et ildfast fad sammen med hvidvin og saft fra ½ citron.
Krydr med salt og peber.
Dæk fadet med sølvpapir, og damp kæberne i ovnen på 200º i 15 min.
Anret forretten med havtaskekæber, blomkålspuré, kapers og ristede mandler.
Pynt med babyspinatblade.
TIPS
Få evt. fiskehandleren til at fjerne hinderne fra havtaskekæberne.
fisk og skaldyr
Andre lækre opskrifter
Mad
10 råvarer du skal spise i oktober
Mad
10 råvarer du skal spise i september
Menuer
Gnocchi med svampe i ostesauce
Mad
Her er de 8 bedste bagerier, du skal prøve i Aarhus
ISABELLAS ANBEFALER
Blomster & Planter
Guide til efterårsstauder
Strik & hækling
26 gratis strikkeopskrifter til nybegyndere og øvede
Buketter & kranse
DIY: Fine dekorationer med efterårets bær og blade
Mad
Lækre efterårs-opskrifter
Mest læste
Desserter
Skønne desserter til mortensaften
Strik & hækling
26 gratis strikkeopskrifter til nybegyndere og øvede
Konfekt
Sunde havregrynskugler med dadler
Kager
Æblekage med kanel
Tips & tricks
Flydende eller pulver: Hvilket vaskemiddel skal jeg vælge?
Sponsoreret indhold