HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Fisk og skaldyr
Krabbesalat med fennikel, blegselleri og ærter
En let salat med krabbekød og friske ærter er herlig sommermad. Server den i en smuk skål, så salaten rigtig kommer til sin ret.
af Marie Melchior.
20.04.2020
Foto: Betina Hastoft.
6 personer
Ingredienser
ca. 2 kg krabbekløer
1 bundt dild
1 spsk havsalt
1 tsk sukker
1 stor fennikel (el. 2 små)
4 stilke blegselleri
1 håndfuld bælgede ærter
3 spsk citronolie
1 tsk citronpeber
Salt og peber
Sådan laver du krabbesalat med fennikel
Sæt krabbekløerne over i kogende vand tilsat dild, salt og sukker. Kog dem i 20 minutter, sluk for varmen og lad dem stå og trække i 20- 25 minutter.
Hæld vandet fra og lad krabbekløerne køle af.
Knæk skallen ved at slå på krabbekløerne med bagsiden af en ske. Brug en hummergaffel til at tage kødet ud af kløerne.
Snit fenniklen helt fint på et mandolinjern. Gem toppen af fenniklen.
Skær blegselleri i bittesmå terninger.
Bland krabbekødet med fennikel, blegselleri og ærter.
Rør citronolie med citronpeber og hæld dressingen over. Smag til med salt og peber.
Pynt salaten med hakket fennikeltop. Server krabbesalaten med ristet brød til.
Se også
20 lækre opskrifter på picnic-mad
fisk og skaldyr
skaldyr
salat & tilbehør
Andre lækre opskrifter
Mad
10 råvarer du skal spise i januar
Mad
10 råvarer du skal spise i oktober
Mad
10 råvarer du skal spise i september
Menuer
Gnocchi med svampe i ostesauce
ISABELLAS ANBEFALER
Strik & hækling
26 gratis strikkeopskrifter til nybegyndere og øvede
Havetips
Januar i haven
Haven
9 forårsblomster, du kan plante i det tidlige forår
Salat
14 mættende og smagfulde salater
Mest læste
Forretter
Blinis med rødløg og laks
Grønt
Umut Sakaryas' brunede kartofler
Menuer
10 festlige forretter til nytår
Kød og fjerkræ
10 sikre hovedretter til nytår
Højtider & mærkedage
Fold fine juleservietter
Sponsoreret indhold