(4 personer)
20 østers
10 pigeonæbler
1 spsk sukker
100 g smør
1 bdt. purløg
100 g lardo di colonnatta i skiver
20 g Calvisius-kaviar
12 hjulkroneblomster
dild til pynt
Åbn alle østers og skyl dem kort så eventuelle skalrester skylles væk. Prøv så vidt muligt at løsne dem fra skallerne uden at punktere dem. Læg dem dernæst i en lille skål eller direkte på fire dybe tallerkener. Gem dem på køl.
Udstik kernehusene og stil æblerne i et ildfast fad. Drys med sukker og fyld lidt smør i hullerne. Dæk med alufolie og bag æblerne ved 120° til de er bløde uden at være smattede (ca. 1 time). Pil æblerne og skær dem i terninger.
Snit purløg helt fint. Lad lardoen temperere til den bliver lidt gennemsigtig. Dæk så hver østers med ca. to stykker lardo.
Smag æblerne til med purløg og kaviar og pynt med dild og hjulkroneblomster eller anden spiselig blomst.
Tips & forklaringer