Grønt

Bagte rødbeder med rygeostcreme

Er du vild med rodfrugter? Her har du en superlækker opskrift på lune rødbeder, som du kan servere som tilbehør til aftensmaden eller som let frokost.
af Trine Hahnemann / Foto Lars Ranek 18.02.2014

Hører du også til dem, der er vild med de søde rødbeder, så skulle du prøve vores opskrift på rødbeder med en lækker rygeostcreme til. Med få ingredienser får du en flot og lækker rødbederet, som du kan nyde som frokost eller som tilbehør til aftensmaden. Og er du så heldig at finde rodfrugter i forskellige farver, kan du på simpel vis imponere dine middagsgæster med denne flotte rødbedetallerken.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Tærte med rødbeder og rygeost

Du skal bruge:
(4 personer)
500 g små rødbeder (gerne i flere farver)
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

Rygeostcreme:
100 g rygeost
100 g græsk yoghurt 10 %
salt og friskkværnet peber
Til servering: lidt bredbladet persille.

Kan du ikke få nok af rødbeder? Prøv ISABELLAS chokoladekage med rødbeder

Fremgangsmåde:
Vask rødbederne meget grundigt, også toppen. Skær dem i kvarter på langs og vend dem i olien. Drys med salt og peber. Bag rødbederne i ovnen ved 200° i 30 minutter. Køl dem ned.
Rygeostcreme: Rør rygeost og yoghurt sammen. Smag til med salt og peber.
Anret rødbederne på et fad med rygeostcremen. Kværn peber henover og pynt med lidt bredbladet persille.