Grønt

Blomkålssalat med mandler og grønne linser fra Puy

Afprøv denne blomkålssalat, der er en anderledes salat med masser af fylde og smag! Spis dig mæt i proteiner og fibre, og glæd dine smagsløg med estragonens delikate indspark.
af redaktionen 10.07.2017

De grønne linser fra Le Puy i Auvergne hører under kvalitetsmærkningen AOC (appellation d'origine contrôlée), som beskytter udvalgte landbrugsprodukter produceret inden for et skarpt afgrænset landområde.

LÆS OGSÅ: Sprød blomkålssalat med chilivinaigrette

Blomkålssalat med mandler og grønne linser

Opskrift til 6 personer

INGREDIENSER

  • 200 g puy-linser
  • 1 lille blomkål
  • 50 g mandler
  • 2-3 stilke frisk estragon
  • ¼ bundt persille

Estragonvinaigrette:

  • 4 spsk. estragoneddike
  • 3 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. honning
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Til servering:

  • 8-10 friske estragonblade

FREMGANGSMÅDE

Skyl linserne i koldt vand, og kog dem i rigeligt vand i 12 minutter. Lad dem dryppe af. Skyl blomkålen, halvér den, og snit hver halvdel i tynde skiver. Hak mandlerne. Skyl og hak estragon og persille. Bland linser, blomkål, mandler, estragon og persille i en stor skål.

Estragonvinaigrette: Pisk estragoneddike, sennep, honning og olivenolie sammen, til vinaigretten tykner og er blank og glat. Smag til med salt og peber. Hæld vinaigretten over grøntsagerne, og vend salaten sammen.

Servér blomkålssalaten i en skål drysset med friske estragonblade.

Sponsoreret indhold