Grønt

Crostini med tre forskellige slags fyld

Crostini med forskelligt fyld er en delikat nippe-forret, der også passer perfekt til en picnic. Få opskrifterne på de tre bedste her!
af Marie Melchior.11.11.2020Foto: Betina Hastoft.
6 personer

Crostini med røget torskerognscreme

  • 200 g røget torskerogn
  • 2 spsk cremefraiche 38 pct.
  • 3 spsk finthakket purløg
  • ½ citron
  • Friskkværnet peber
  • 6 skiver filone- eller ciabattabrød

Crostini med kyllingelever a la Toscana

  • 300 g kyllingelever
  • 75 g smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 hakket fed hvidløg
  • 1 spsk friskhakket salvie
  • 3 spsk cognac
  • 1 dl Chianti-rødvin
  • 1 spsk smør
  • 2 hakkede ansjoser
  • 1 spsk kapers
  • 2 spsk smør
  • 6 hele og store salvieblade
  • 6 skiver ciabattabrød

Crostini med gedeost, grønkål og æble

  • 100 g gedeost
  • 6 skiver hvedebrød
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk hakket citrontimian
  • 1 pigonæble
  • 6 spsk hakket frisk grønkål
  • 1 spsk hasselnøddeolie

Crostini med tre slags fyld

Sådan laver du crostini med røget torskerognscreme

  1. Flæk torskerognen, og skrab rognen fri af hinderne og op i en skål.
  2. Rør torskerognen med cremefraiche, purløg og et par dråber citronsaft. Smag til med friskkværnet peber.
  3. Grill eller rist brødet på begge sider.
  4. Smør et lag torskerognscreme på, og pynt med purløg.

TIP: Cremen er også superlækker på sprødristet rugbrød.

Sådan laver du crostini med kyllingelever a la Toscana

  1. Skær hinder og sener fra leverne og hak dem fint.
  2. Smelt smørret i en pande sammen med olivenolie. Sauter forsigtigt hvidløg og salvie, så hvidløget ikke brænder på.
  3. Tilsæt lever og svits for høj varme i 2-3 min. mens der røres i panden.
  4. Hæld cognac på, og lad cognacen fordampe.
  5. Tilsæt vinen lidt efter lidt sammen med smør. Når al vinen er absorberet af leverne, tilsættes ansjoser og kapers.
  6. Smelt smør på en anden pande, og steg de hele salvieblade sprøde på hver side.
  7. Læg bladene på fedtsugende papir. Rist brødet på den ene side.
  8. Fordel kyllingeleveren på den ikke-ristede side af brødet, på den måde suger brødet væden fra kyllingeleveren.

Sådan laver du crostini med gedeost, grønkål og æble

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skær gedeosten i ca. 2 cm tykke skiver.
  3. Udstik hvedebrødet i cirkler, der passer til gedeostens omfang. Dryp brødet med lidt olivenolie.
  4. Læg osten på, og dryp med honning og olivenolie.
  5. Drys lidt hakket citrontimian udover.
  6. Læg brødene på bagepapir, og bag dem i ovnen i 6-8 min. til osten tager farve og bliver blød.
  7. Skær æblet med skal i bittesmå stykker, bland med finthakket grønkål og nøddeolie.
  8. Lige før servering lægges lidt grønkål og æble på toppen af den varme gedeost.

Sponsoreret indhold