Grønt

Den skønneste morgengrød

Nyd en dejlig morgengrød af havre og sort quinoa på en travl hverdagsmorgen og top din morgengrød med hjemmelavet bærkompot og ristede nødder i weekenden.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann12.08.2015

Det er ingen hemmelighed, at morgenmad er et af dagens mest vigtige måltider, men det kan være svært at finde på nye sunde alternativer, der kan laves i en fart. Derfor har vi lavet en opskrift på en skøn morgengrød, der både kan trylles frem i en fart til hverdag og i en luksusversion i weekenden.

Prøv også: Sund morgenmad på få sekunder

Luksus og daglig morgengrød

I hverdagen sætter du bare grøden til at simre, mens du er i bad, og så er den klar på 15 minutter. I weekenden kan du hygge dig med at lave en skøn bærkompot og ristede nødder eller endda finde på andre lækre sager at pifte din morgengrød op med. Rigtig god fornøjelse!

Vil du have en endnu lettere løsning i hverdagen? Prøv:

Opskrift på morgengrød med havre og sort quinoa

4 personer

MORGENGRØD:

  • 5 dl vand
  • 1 dl øl
  • 1 dl god æblemost
  • 3 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl sort quinoa
  • 15 g smør
  • Salt

SÅDAN LAVER DU MORGENGRØD MED HAVRE OG SORT QUINOA:

  1. Bring vand, øl og æblemost i kog i en gryde, og tilsæt havregryn, quinoa og et lille drys salt under omrøring.
  2. Lad det koge sammen til en jævn grød ved lav varme i 10-15 minutter. Rør i grøden indimellem.
  3. Tag gryden af varmen, tilsæt smør, og smag til med salt.
  4. (Servér grøden lun sammen med bærkompot og ristede nødder, hvis du har tiden. Se opskrift herunder...)

Få flere opskrifter på morgengrød her!

BÆRKOMPOT TIL MORGENGRØD:

  • 150 g friske stikkelbær
  • 150 g friske ribs
  • 100 g sukker
  • ½ usprøjtet citron
  • 1 vaniljestang

SÅDAN LAVER DU BÆRKOMPOT TIL MORGENGRØD:

  1. Skyl stikkelsbær og ribs i koldt vand, og nip blomst og stilke af.
  2. Halvér stikkelsbærrene, og læg dem i en lille gryde sammen med sukker, saft og fintrevet skal af citron, vaniljekorn og flækket vaniljestang.
  3. Læg låg på gryden, og bring meget forsigtigt blandingen i kog.
  4. Lad stikkelsbærrene koge i 10-15 minutter ved helt lav varme, så de tager sukkeret og smagen af vanilje og citron til sig.
  5. Tag låget af gryden, og tilsæt de friske ribs. Lad dem koge med 2-3 minutter, så de lige varmes igennem, men stadig holder form og friskhed.
  6. Tag gryden af varmen, og lad kompotten køle af.

Du kan også toppe din morgengrød med hjemmelavet citron-marmelade!

RISTEDE NØDDER TIL MORGENGRØD:

  • 200 g blandede nødder (hassel, mandel, valnød eller pistacie)
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner

SÅDAN LAVER DU RISTEDE NØDDER TIL MORGENGRØD:

  1. Fordel nødder og kerner i et ildfast fad, og rist dem i ovnen ved 150º i 10 til 15 minutter, til de bliver gyldne og begynder at dufte.
  2. Tag fadet ud af ovnen, og lad blandingen køle lidt af.

Se galleriet med andre morgenfavoritter her...

Morgenmad: 10 sikre vindere

Sponsoreret indhold