Grillet sandwich med skinke, melon og tomat
Meloner er velegnede i både det salte og det søde køkken, og udbuddet af meloner af mange, hvor smagsvarianten er lige så forskellig som formen og udseendet. Melonen er moden, når den er lidt bløde i skallen og dufter sødt af melon ved stilken.
Tærte til frokost? Se galleriet med 6 lækre tærter
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Melon og lufttørret skinke er et godt match. Udvid pakken med en sprød lille sandwich og en meloncocktail. Melonens fine parfumerede smag egner sig nemlig også fortrinligt sammen med lime og vodka eller akvavit. Du finder de to opskrifter herunder:
Grillet sandwich med skinke, melon og tomat
4 personer
8 skiver godt hvedebrød
4 skiver serrano- eller parmaskinke
4 små cherrytomater
4 tynde skiver melon
3-4 spsk. olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Læg skinke, skiver af tomat og melon imellem 2 brødskiver, dryp med olivenolie, og grill sandwichene i ca. 2 minutter på hver side på en varm grill eller grillpande, så de bliver helt sprøde og gyldne på ydersiden og lune i midten. Tag sandwichene af grillen, skær dem i mindre stykker, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Spis de lune sandwich som en lille starter inden middagen.
Prøv også opskriften: Romkugler uden sukker
Melon-cocktail med akvavit/vodka, lime og skovsyre
4 personer
1 melon
2 usprøjtede lime
2 spsk. akaciehonning el. ½ dl sukkersirup
2 dl vand
1 håndfuld skovsyre (gem lidt til pynt)
½ dl akvavit/vodka
Fremgangsmåde:
Skræl melonen, og kom den i en blender sammen med saft og fintrevet skal af lime, honning, skovsyre, vand og vodka. Blend det hele til en glat og fyldig cocktail. Smag til, og justér evt. smagen med ekstra lime, honning eller vodka. Servér cocktailen med isterninger og lune grillede sandwich.
Prøv også opskriften: Lækre karamelsnitter med chokolade