Grønkålssalat er rigtig sundt, og de krusede, grønne blade smager glimrende i salater. Her får du opskriften på en lækker grønkålssalat med appelsin og valnødder.
af Redaktionen.28.10.2021Foto: Betina Hastoft.
Lige nu er det sæson for grønkål, som bl.a. smager skønt i salater. Server denne skønne grønkålssalat til for eksempel glaseret skinke. Salat med grønkål er sund mad de fleste kan lide.
4 personer
Grønkålssalat
200 g grønkål
4 julesalater
1 hoved radicchio
2 appelsiner
1 granatæble
100 g valnødder
100 g abrikoser
Marinade
1 spsk. grov sennep
1 spsk. honning
2 spsk. hindbæreddike
6 spsk. valnøddeolie
Havsalt og peber
Sådan laver du grønkålssalat
Skyl grønkålen, og fjern stokken. Hak grønkålen fint.
Skær stokken af julesalaten, og skil bladene fra hinanden. Læg bladene langs kanten på et stort fad som pynt, eller hak 2 af dem i salaten.
Fjern de yderste blade af radicchioen, snit salaten groft, og bland den med grønkålen.
Skær skallen af appelsinerne, så det hvide også skæres væk. Skær appelsinerne i tern, og bland dem i salaten.
Skær granatæblet midt over. Bank kernerne ud. Sørg for, at der ikke kommer hinder med, de er meget bitre. Drys granatæblekernerne over salaten.
Hak valnødderne og abrikoserne groft, og drys dem over salaten.
Marinade
Rør grov sennep med honning og hindbæreddike.
Tilsæt valnøddeolie, og rør blandingen sammen. Smag til med salt og peber. Hæld vinaigretten over salaten.