Denne suppe er inspireret af en suppe, jeg engang fik på en københavnsk café. Når jeg laver den, bliver jeg derfor altid mindet om den smukke dag og efterårssolen over Christianshavn – og det er lige præcis en af de ting, jeg elsker allermest ved mad: Den kan bringe så mange sindsstemninger og minder frem.
Opskrift til 2 personer
INGREDIENSER
Persilleolie:
LÆS OGSÅ: Grønkålssuppe med krydrede mandler
FREMGANGSMÅDE
Snit løg og hvidløg fint, og svits begge dele i olivenolien i en stor gryde. Imens skrælles jordskokker og kartofler, hvorefter de skæres i tern. Tilsæt begge dele til gryden, svits dem med i 5 minutter, og tilsæt dernæst grøntsagsbouillon og salt. Kog suppen i 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
Blend til sidst suppen grundigt i gryden med en stavblender eller i en foodprocessor, og smag til med friskkværnet peber og ekstra salt. Rist rugbrødsskiverne, mens du laver persilleolien.
Persilleolie: Blend persille, olivenolie, hvidløg og salt. Tilsæt persillen løbende for at sikre, at blenderen får fat i det hele.
Server suppen med persilleolie og med ristet rugbrød som tilbehør.
Opskriften kommer fra bogen ’Plantemad’ af Mia Gardum, 329, kr. Købes online HER
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Smoothie med spinat, koriander og ingefær