Den perfekte opskrift på en nem og lækker forårsret. Denne ret er fyldt med flotte farver bl.a. fra den ovnbagte lyserøde laks, den lune lyse couscous og det farverige granatæble og forårsløg. Retten er derfor perfekt at servere for gæsterne eller som en simpel hverdagsret. For denne opskrift kræver nemlig ikke alverdens tid, men alligevel fuld af smag og ser super lækker ud.
Laksen skal krydres med Ras, også kendt som hanout, som er et nordafrikansk blandingskrydderi, der ofte bruges sammen med couscous, som har en helt særlig - men lækker smag. God fornøjelse!
Tid: 30 minutter. Ovntid: 15 minutter. Antal personer: 4
INGREDIENSER:
Tip! Laksen får en ekstra lækker smag, når den krydres og dryppes med citron og honning.
Couscoussalaten:
LÆS OGSÅ: Granatæble - 7 gode grunde til at spise granatæble
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Lun linsesalat med grove grøntsager
FREMGANGSMÅDE:
1. Varm ovnen op til 200°. Krydr laksesiden med ras el hanout, salt og peber. Dryp med citronsaft og honning, og bag laksesiden i ovnen i ca. 15 minutter.
2. Lun couscoussalat med granat-æble: Kog couscous efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra couscoussen, lad den dryppe godt af, og bland den med citronsaft, olivenolie, salt og peber.
3. Skær granatæblet i kvarte, og pil kernerne ud. Fjern de bitre hvide hinder. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver på skrå.
4. Bland couscous med granatæble, forårsløg, grofthakkede salte nødder og evt. plukket koriander. Servér den lune couscoussalat som tilbehør til den bagte laks.