Tid: 20 minutter
Ovntid: 40 minutter
Antal personer: 4
INGREDIENSER:
Se også: Sådan steger du din ribeye steak perfekt!
Bagte rødbeder og kartofler
Salat
Sennepsdressing
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat med kylling og grapefrugt
FREMGANGSMÅDE:
Bagte rødbeder og kartofler : Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbeder, og skær dem i både. Skræl kartofler, og skær dem i tykke skiver. Læg rødbeder og kartofler i en bradepande. Dryp med olie, og drys med salt. Bag rødbeder og kartofler møre i ovnen, det tager 35-40 minutter.
Salat: Rist valnødderne på en tør pande i 3-4 minutter, til de dufter. Afkøl nødderne, og hak dem groft. Skyl og tør salaterne. Snit spidskål fint, gerne på et mandolinjern. Skyl brøndkarsen, og nip bladene fra stilkene. Anret salater og spidskål på et stort fad, og drys med brøndkarse.
Sennepsdressing: Rør sennep sammen med honning og balsamico. Rør olie i, lidt ad gangen. Krydr med salt og peber. Steg bøfferne i lidt olie på en (grill)pande i ca. 3 minutter. Skær dem i skiver, og anret dem oven på salaten sammen med rødbeder og kartofler. Hæld sennepsdressing over salaten, og servér.
I denne salatopskrift er en af ingredienserne rødbeder. Rødbeder har mange sunde egenskaber, og rødbedesaft er eksempelvis meget populært hos sportsudøvere, fordi rødbeder kan øge mængden af røde blodlegemer. Det skyldes, at rødbeder er rige på jern.
Alle kvinder (særligt dem der menstruerer) bør være opmærksomme på at få nok jern. Hvis du spiser eller drikker, hvad der svarer til 2 rødbeder om dagen, har rødbeder blodtrykssænkende effekter. Derudover er rødbeder rige på kalk, der bla. styrker knoglerne; og på natrium og kalium, der er vigtigt for et sundt nervesystem. Og det bedste af det hele er, at denne rodfrugt kan nydes kogt, bagt og syltet.