Grønt

OPSKRIFT | Salat med ribeye, bagte rødbeder og kartofler

Der er masser af gods i denne sunde salat, så alle omkring bordet bliver dejligt mætte. Få opskriften lige her.
af Redaktionen 14.10.2016

Salat med ribeye, bagte rødbeder og kartofler

Tid: 20 minutter
Ovntid: 40 minutter
Antal personer: 4

INGREDIENSER:

  • 4 ribeye-bøffer
  • lidt olie til stegning

Se også: Sådan steger du din ribeye steak perfekt!

Bagte rødbeder og kartofler

  • 500 g rødbeder
  • 500 g små kartofler
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. flagesalt

Salat

  • 100 g valnødder
  • 1 bakke feldsalat
  • 1 romainesalat
  • ½ lille spidskål
  • 1 bundt brøndkarse

Sennepsdressing

  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 6 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat med kylling og grapefrugt

FREMGANGSMÅDE:

Bagte rødbeder og kartofler : Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbeder, og skær dem i både. Skræl kartofler, og skær dem i tykke skiver. Læg rødbeder og kartofler i en bradepande. Dryp med olie, og drys med salt. Bag rødbeder og kartofler møre i ovnen, det tager 35-40 minutter.

Salat: Rist valnødderne på en tør pande i 3-4 minutter, til de dufter. Afkøl nødderne, og hak dem groft. Skyl og tør salaterne. Snit spidskål fint, gerne på et mandolinjern. Skyl brøndkarsen, og nip bladene fra stilkene. Anret salater og spidskål på et stort fad, og drys med brøndkarse.

Sennepsdressing: Rør sennep sammen med honning og balsamico. Rør olie i, lidt ad gangen. Krydr med salt og peber. Steg bøfferne i lidt olie på en (grill)pande i ca. 3 minutter. Skær dem i skiver, og anret dem oven på salaten sammen med rødbeder og kartofler. Hæld sennepsdressing over salaten, og servér.

Derfor skal du spise rødbeder

I denne salatopskrift er en af ingredienserne rødbeder. Rødbeder har mange sunde egenskaber, og rødbedesaft er eksempelvis meget populært hos sportsudøvere, fordi rødbeder kan øge mængden af røde blodlegemer. Det skyldes, at rødbeder er rige på jern.

Alle kvinder (særligt dem der menstruerer) bør være opmærksomme på at få nok jern. Hvis du spiser eller drikker, hvad der svarer til 2 rødbeder om dagen, har rødbeder blodtrykssænkende effekter. Derudover er rødbeder rige på kalk, der bla. styrker knoglerne; og på natrium og kalium, der er vigtigt for et sundt nervesystem. Og det bedste af det hele er, at denne rodfrugt kan nydes kogt, bagt og syltet.

LÆS OGSÅ: SUNDHED | 7 gode grunde til at spise ingefær

Sponsoreret indhold