Quinoasalat med sojamandler, semidried tomater og gedeost
Lad små tomater langtidsstege i ovnen, til de får fyldig, sød aroma, og bland det lækre tilbehør med quinoa, bønner, avocado og gedeost til en smagfuld og fyldig ret. Få den lækre opskrift herunder!
af Marie Melchior.9.04.2010Foto: Betina Hastoft.
6 personer
Sojamandler
100 g mandler
2 spsk ahornsirup
2 spsk sojasauce
Semidried tomater
500 g små daddeltomater el. cherrytomater
1 spsk sukker
1 spsk salt
Olivenolie
Salat
250 g quinoa
100 g grønne bønner
2 avocadoer
200 g gedeost
6 spsk citronolie
Salt og peber
Sådan laver du quinoasalat med sojamandler, semidried tomater og gedeost
Sojamandler
Kog mandlerne op på en pande sammen med ahornsirup og sojasauce.
Rør rundt på panden til væden fordamper, og mandlerne begynder at karamellisere.
Bred mandlerne ud på bagepapir.
Skil dem fra hinanden når de er blevet kolde.
Semidried tomater
Halver tomaterne og læg dem på bagepapir i en bradepande.
Drys salt og sukker over dem med to fingre. Dryp med en lille smule olivenolie.
Sæt tomaterne i en 60-70° varm ovn i mindst 5-6 timer.
TIP: Lav en stor portion semidried tomater - de kan holde sig i et par uger på glas med olivenolie.
Salat
Kog quinoaen efter anvisningen på pakken.
Nip og skyl bønnerne og damp dem med i vandet i de sidste 5-6 min.
Afkøl quinoaen og bønnerne i en si ved at skylle koldt vand igennem.
Halver og udhul avocadoerne og skær dem i tynde skiver. Bland quinoa, bønner og avocado sammen.
Fordel de semidried tomater ud over salaten.
Smuldr gedeosten udover og dryp med citronolie.
Krydr med salt og peber og pynt til sidst med grofthakkede sojamandler.