Grønt

Rødkålssalat med tahindressing

Er du træt af den klassiske rødkålssalat? Så prøv denne friske salat med fermenteret kål og lækker tahindressing!
af Cecilie Sofie Svensson / Foto: Chris Tonnesen 30.11.2017

Nu er det snart jul igen, og det betyder store mængder af julemad. Mad, der smager skønt, men som hurtigt kan blive en tung omgang.

Vil du have et frisk pust i julemenuen, så tilføj en lækker rødkålssalat til det klassiske julebord. Den her opskrift er med lynfermenteret rødkål, friske æbler og tahindressing.

Rødkålssalat med fermenteret kål

Begrebet fermentering har været på manges læber det sidste år, og det er ikke uden grund.

Fermentering, der direkte oversat betyder gæring, er en tilberedningsmetode, der har været brugt i mange århundreder til bl.a at konservere forskellige typer af fødevarer. Tilberedningsmetoden er især kendt for at have en god effekt på maven og vores fordøjelsessystem.

Prøv også denne lækre rødkålssalat med granatæble!

Fermentering af fødevarer er normalt en længerevarende proces, men med den her opskrift behøver du ikke at investere flere dage i køkkenet.

Du kan nemlig nøjes med at at gå igang en time før, du ønsker at servere salaten. Opskriften består, udover den fermenterede kål, af syrlige æbler, der i kombination med den fede tahindressing vil give dine gæster en anderledes madoplevelse.

Opskrift på rådkålssalat med tahindressing

Antal: 6 personer

Det skal du bruge for at lave rødkålssalat med tahindressing

  • 1 lille rødkålshoved
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 syrlige, faste æbler

Tahindressing

  • 3 spsk. tahin
  • saften fra 1 citron, ca. ½ dl
  • 2 spsk. honning
  • ½ tsk. tørret gurkemeje
  • 3 cm frisk, fintrevet ingefær
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan laver du rødkålssalat med tahindressing.

1. Del rødkålshovedet i to, og snit begge dele på mandolinjernet på ca. et par millimeter i tykkelsen.

2. Tag ca. 2⁄3 af den ene halvdel, og vend dem med salt og eddike i en skål.

3. Lad kålen stå i en times tid.

4. Læg den resterende del af kålen i en skål med isvand.

5. Hæld den overskydende eddike og væske væk, som saltet har trukket ud af kålen.

6. Hak den bredbladede persille fint.

6. Rist sesamfrøene på en tør pande over middelvarme, indtil de begynder at hoppe og danse på panden.

7. Skær æblerne i helt små tern.

8. Tag kålen op af vandet, og dup den tør.

9. Vend den lynfermenterede kål sammen med den snittede kål, persille, æbler og sesamfrø.

10. Servér salaten i høje glas med dressingen ved siden af.

Er du mere til klassisk rødkål? Så prøv denne!

Tahindressing

1. Blend ingredienserne til dressingen sammen, eller rør den blot sammen i en kop.

2. Smag til med honning, salt og eventuelt ekstra citronsaft.

TIP! Du kan køre kålen fra 
isvandet i en salatslynge, så du er sikker på, at alt vandet er væk.

Sponsoreret indhold