Grønt

SALAT | Grillet carpaccio med pærer, rucola og perlebyg

Få opskriften på en lækker, mættende salat med carpaccio og med blandt andet pære og ristede mandler. Pærens sødme komplimenterer de saltede mandler og skaber et nuanceret smagsudtryk.
af Redaktionen 26.09.2016

Normalt serveres carpaccio i følgeskab med brød, men i denne opskrift er brødet skiftet ud med kogt perlebyg, der mætter ekstra godt.

Salat af grillet carpaccio med pærer, rucola og perlebyg

Tid:
Antal personer:

INGREDIENSER:

  • 1 lille roastbeef, ca. 500 g
  • olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl perlebyg
Rucolasalat:
  • 100 g rucola
  • 2 pærer2 håndfulde frisk basilikum
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamicoeddike
Til servering:
  • 100 g ristede mandler
  • 2 spsk friskhøvlet parmesan
  • salt og friskkværnet peber

LÆS OGSÅ: SALAT | Linsesalat med syltede skalotteløg og berbèrecroutoner

FREMGANGSMÅDE

1. Steg roastbeefen i olie på en varm pande, til den har en centrumtemperatur på 56º (brug et stegetermometer). Krydr godt med salt og peber.

2. Kog perlebyggen efter pakkens anvisning, og hæld eventuelt overskydende vand fra.

3. Rucolasalat: Skyl og tør rucolaen. Skyl pærerne, og skær dem i tynde både. Vend rucola, pærer og basilikum sammen med olivenolie og balsamicoeddike.

4. Servering: Skær roastbeefen i så tynde skiver som muligt med en skarp kokkekniv, og anret skiverne på 2 tallerkener. Top kødet med rucolasalat, mandler og parmesan. Drys med lidt af den kogte perlebyg, og server resten i en skål ved siden af. Krydr retten med salt og peber, og server straks.

Tips: Der er meget kød i en roastbeef, så hvis I ikke får spist det hele, kan det gemmes i køleskabet og fx bruges som fyld i en sandwich næste dag.

Sponsoreret indhold