Grønt

Spis løs af efterårets bær

Selvom sommeren er ved at være forbi, er det bestemt ikke for sent at kaste sig over de sunde bær, som sommerens sol har fremtryllet.
af Redaktionen 4.09.2013

Her er 4 bærtyper, du skal spise lige nu:

Brombær

Brombær kan plukkes mange steder i naturen nu. Brombær er i sæson fra midten af august til midten af oktober.

Rødgrød med fløde er et must i højsæsonen. Få opskriften på klassikeren her

Hyldebær

Hvis du kan mærke, at en forkølelse er på vej, skal du skynde dig ud og plukke hyldebær til f.eks. en suppe. Hyldebær indeholder nemlig mange C-vitaminer er rig på kostfibre.

Du kan plukke hyldebær, når de er i sæson fra midten af september til midten af oktober.

Tranebær

Bærrene er i sæson fra juli til december, og der er god grund til at kaste sig over de sunde bær. Tranebær kan nemlig forebygge blærebetændelse. De gode plantestoffer i tranebær hindrer bakterierne i at sætte sig på urinvejenes vægge, og dermed skylles bakterierne ud i stedet for at give blærebetændelse.

Læs her hvilke 10 råvarer, du skal spise i september

Multebær

De gule bær, der ligner hindbær i formen, har et rigtig højt indhold af C-vitamin. Multebær indeholder også stoffer, der virker hæmmende over for E.coli og stafylokokker, som kan give tarminfektioner og lungeinfektioner.

Multebær er i sæson fra først i august til sidst i september.

Har du sommerbær i fryseren? Se i galleriet her, hvad du kan trylle frem!

5 opskrifter med sommerens bær

Sponsoreret indhold