Grønt

Taglagte kartofler

Servér de taglagte kartofler separat, så anretningen bliver så enkelt som mulig.
af Marie Melchior Foto: Betina Hastoft5.11.2012

Tilbehør til 6 personer

800 g jævne kartofler
50 g smør + 1 spsk smør til formen
havsalt
4-5 rosmarinkviste

Prøv også: Lækker aftensmad - få inspiration til en gæstemiddag her

Smør en bradepande på 20 x 26 cm med smør. Skær kartoflerne i tynde skiver på et mandolinjern (ca. 2-3 mm). Smelt smørret, og hak rosmarinen. Tænd ovnen på 200°. Læg et lag kartofler i bradepanden, og pensl med smør. Drys med lidt havsalt og hakket rosmarin. Gentag proceduren til der ikke er flere kartofler.
Bag kartoflerne 25-30 min., indtil de er gyldne og sprøde. Vend kartoflerne ud på et fad og server dem til andebryst og sauterede grøntsager.

Tip! Du kan også lave kartoflerne i portionsanretninger. Brug små alu-forme eller andre ovnfaste forme.

Se hele den lækre mortensaften-menu her

Sponsoreret indhold