Småkager & Cookies

Specier med valnødder

Specier går man sjældent galt i byen med, og i denne version har vi tilføjet valnødder for ekstra bid og umami. Du får opskriften på specier med valnødder her!
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth20.11.2023
60 stk

Ingredienser

  • 375 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 175 g sukker
  • 250 g smør
  • 1 tsk. vaniljepasta
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 160 g valnøddekerner
  • 1 dl perlesukker

Specier med valnødder

  1. Bland hvedemel, bagepulver og sukker i en skål, og smuldr smørret deri.
  2. Rør vaniljepasta, æg og æggeblomme i, og saml hurtigt dejen. Hak valnødderne, og bland dem i dejen.
  3. Tril dejen til en tyk pølse, og rul den i perlesukker. Pak den ind i bagepapir, og læg den i køleskabet, til dejen er helt fast og til at skære i.
  4. Tænd ovnen på 200°.
  5. Skær pølsen i tynde skiver med en skarp kniv, og læg småkagerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca. 9 minutter, til de er gyldne og sprøde.
  6. Afkøl på en bagerist, og opbevar dem i en kagedåse med tætsluttende låg.

Sponsoreret indhold