Småkager & Cookies

Appelsinsmåkager med chokolade

Bag de skønneste appelsinsmåkager med chokolade og bring julens klassiske aromaer til live - en festlig favorit til højtiden!
af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth.11.12.2023
25 stk

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 175 g hvedemel
  • 75 g mandelmel
  • 25 g majsstivelse
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 175 g smør
  • 1 usprøjtet appelsin, skallen herfra
  • 2 spsk. friskpresset appelsinsaft
  • 1 æg
  • 2 spsk. piskefløde
  • 100 g mørk chokolade

Sådan laver du appelsinsmåkager med chokolade

  1. Bland sukker, hvedemel, mandelmel, majsstivelse, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen.
  2. Riv appelsinskallen, og saml dejen med appelsinsaft og -skal samt æg og fløde.
  3. Hæld dejen i en sprøjtepose med tylle. Læg den eventuelt i køleskabet, indtil den er fast.
  4. Sprøjt dejen ud på en bageplade med bagepapir. Form småkagerne som 3-taller eller kranse. Tænd ovnen på 200°.
  5. Sæt bagepladen koldt i mindst 15 minutter, så dejen er kold, når den sættes i ovnen. På den måde holder småkagerne formen. Bag dem i 8-9 minutter, til de er gyldne og sprøde. Afkøl på en bagerist.
  6. Temperér chokoladen, og pensl bunden med den smeltede chokolade. Afkøl, og læg småkagerne i en kagedåse.

Sponsoreret indhold