Hvis der er én ting, der er slået igennem fra det indiske køkken, så er det naan-brød, som blender naturligt ind med både kartoffelsuppe og danske gryderetter. Men det lækre tilbehør og kendte retter som dahl, tandoori- og butterchicken er kun et støvkorn i den store krydderikrukke, når talen falder på det indiske køkken.
”Det indiske køkken dækker over et kæmpe land bestående af mange regioner, som hver især har forskellige råvarer og forskellige kulturer. Så det nordindiske køkken er eksempelvis vidt forskelligt fra det sydindiske,” forklarer Karan Gokani, Verandahs direktør.
Få opskriften på Verandahs snack med dybstegte kartofler og krydderier!
Fra dumplings til kokos
I det nordøstlige Indien er der fx dumplings på menuen på grund af nærheden til Kina, og i det nordvestlige Indien, som grænser op til Pakistan spiser de mange typer brød og masser af kød fra landbruget. Mod syd og langs kysten er der naturligvis mere fisk og skaldyr i de traditionelle retter, og i syd også kokosmælk.
”Min mission er at udbrede kendskabet til hvad, det indiske køkken står for”, siger Karan Gokani. ”For selvom der er stor interesse for indisk mad, så er det stadig en stor åben bog for mange,” forklarer han.
Få opskriften på en indisk festret byriani
Af samme grund skifter menuen på Verandah hver ottende uge, og for hver periode er der fokus på et nyt regionalt køkken. Restauranten har desuden planer om at trække en af deres store tandoori-ovne, en traditionel lerovn, uden for restauranten til sommer og tilbyde indisk street food på havnekajen. Og selvom der er tale om street food, så er det ikke ensbetydende med ’fast food’. Indisk mad tager tid. Sådan er det bare. Det er slow cooking og lavet fra bunden. Men du får med garanti lyst til at spise det hurtigt.
Se Verandahs aktuelle menu på verandah.dk
Bliv abonnent på Mad & Bolig og få ny inspiration til dit køkken hver måned. Se vores tilbud her.