Tilbehør

Bagte portobellosvampe

Bagte portobellosvampe er perfekte som forret eller tilbehør til kød eller fjerkræ. Her får du opskriften på lækre bagte svampe med tomat og gedeost.
af Marie Melchior.27.08.2012Foto: Betina Hastoft.

Nyd svampene som forret med brød og eventuelt lidt grøn salat til. Du kan også servere dem som frokostret eller som tilbehør til kød og fjerkræ.

6 personer

Ingredienser

  • 6 portobellosvampe
  • Olivenolie
  • Havsalt
  • Peber
  • 1 rulle Soignon-gedeost (200 g)
  • 2 tomater
  • 1 bundt basilikum
  • 4 spsk. god jomfruolivenolie

Sådan laver du bagte portobellosvampe

  1. Fjern svampestokkene, og læg svampehovederne på en plade med bagepapir med lamellerne opad. Dryp svampene med olivenolie, havsalt og peber.
  2. Skær 6 skiver gedeost, og læg en skive på hver svamp.
  3. Halver tomaterne, fjern kernerne, og skær tomaterne i fine tern.
  4. Snit basilikummen fint, og vend den i tomaterne. Rør jomfruolivenolie i, og krydr med havsalt og peber.
  5. Hæld tomatblandingen over gedeosten, og bag portobellosvampene ved 200° i 5-8 minutter, til osten er smeltet.

Sponsoreret indhold