Brug efterårets gratis glæder i en sød, syrlig og virkelig lækker syltetøj. Spis det på brød – det smager vidunderligt på ost – eller brug det i desserter!
Opskrift: Rikke Larsen/Honning og Flora. 5.10.2022Foto: Tia Borgsmidt.
I din havtorn-æble-syltetøj skal du bruge hjemmelavet havtornsirup. Den sirup, du ikke bruger i syltetøjet, kan du blande i drinks, toppe din morgengrød med eller bruge i kager.
Havtornsirup
8 dl havtorn
5 dl sukker
6 dl vand
1 tsk. vaniljesukker
Havtorn-æble-syltetøj
3 store æbler
150 g sukker
1 stang vanilje
Saft fra 1 økologisk appelsin
2 dl havtornsirup (se nedenfor)
Sådan laver du syltetøj med havtorn og æble
Havtornsirup
Hæld havtorn og vand i en gryde, og lad det koge i ca. 10 minutter.
Lad det trække i ca. en time, og si væden igennem et klæde.
Kog siruppen ind til den ønskede tykkelse med sukkeret.
Tilsæt vaniljesukker, og hæld siruppen på en ren flaske.
Havtorn-æble-syltetøj
Skræl æblerne, skær dem i tern, og kom dem i en gryde sammen med sukker og appelsinsaft. Lad blandingen koge i ca. 10 minutter. Hvis blandingen skummer, skal du fjerne det med en ske.
Flæk vaniljestangen, og skrab sukkeret ud. Kom lidt i æbleblandingen, og smag til.
Vend æblemosen med havtornesiruppen, og kom syltetøjet på rene glas skyllet i atamon.