Tilbehør

Jordbærmarmelade med abrikoser

Det er skønt at kunne smøre sin egen hjemmelavede jordbærmarmelade på morgenbrødet eller pandekagerne, og det er så nemt at lave, at det bare er om at komme i gang!
Tekst og20.05.2016foto: Tine Edinger
Hvis du har friske jordbær tilovers, er hjemmelavet jordbærmarmelade en rigtig god måde at bruge dem på. Det er oven i købet virkelig nemt og hurtigt selv at lave marmelade, så hvis du lige har en halv time, så gå i køkkenet og gem den gode jordbærsmag på glas. De tørrede abrikoser har den fordel, at de gør marmeladen fastere, så sukkermængden kan reduceres, når du laver jordbærmarmelade.

Når du først er i gang med jordbærmarmelade, kan du også lave en lækker jordbær-rabarbergrød!

Jordbærmarmelade med abrikoser

1-2 glasDet skal du bruge:
  • 500 g jordbær
  • 65 g tørrede abrikoser
  • ½ dl sukker (gerne syltesukker)
  • 1 dl vand
  • Evt. Atamon

Prøv også: Fyldte jordbær med marengs og pistacieknas

Sådan laver du jordbærmarmelade med abrikoser:
  1. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarter. Skær abrikoserne i små stykker, og kog dem i 2-3 minutter sammen med sukker og vand.
  2. Tilsæt jordbær, og lad det koge ved svag varme i 5-10 minutter under jævnlig omrøring. Tag gryden af varmen, tilsæt evt. lidt Atamon.
  3. Hæld marmeladen på rene, skoldede glas.

Prøv også: Pavlova med jordbær

Sponsoreret indhold